Fullt ös på skolfronten och en långhelg hemma

Det börjar närma sig slutet av mars och det börjat faktiskt bli vår ute. De senaste veckorna har det varit soligt och solen har värmt när den har varit framme. Utöver det fantastiska vädret har det varit fullt upp skolmässigt då vi har drunknat i colloquiums, klinisk rotation och praktiska uppgifter som vi ofta måste lösa utanför skoltid (det här är sådant som gör mig vansinning på skolans planering då jag anser att vi kunde ha gjort mycket under labbarna). 
 
För lite mer än en vecka sedan hade vi långhelg och var lediga från labbar under fredagen då det var helgdag här i Litauen. Redan i januari hade jag planerat att åka hem till Stockholm den helgen och även om det blev lite schemastrul så lyckades jag lösa det genom att ha en labb med en annan grupp. Det gjorde att jag kom iväg och via Helsingfors åkte jag till Stockholm och landade redan vid 10.00 på arlanda. 
 
Jag åkte direkt in till gamla stan för att möta upp mamma och några bekanta från Oslo som var på besök för lunch och sedan åkte vi hem. Då jag bara hade sovit två timmar den natten ville jag bara hem och sova.
 
Det blev en solig och fartfylld helg och tidigt på tisdagsmorgonen var jag på väg tillbaka till Kaunas igen. 
 
Eftersom jag åkte tillbaka mitt i veckan, väntade en rad med skolarbete och labbar på mig direkt när jag kom tilllbaka. 
 
Det kändes bitterljuvt att lämna Stockholm då jag kände att jag gärna hade stannat hemma längre, men så är det när man pluggar utomlands antar jag.
 
I påsk kommer jag att vara hemma en vecka eller lite längre. Tills dess väntar en massa tentor, presentationer och praktiska uppgifter som måste göras.
 
Här är lite bilder från de senaste veckorna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt, Veterinärstudent | | Kommentera |
Upp