Touchdown Stockholm och ett avslut på år två

Efter en vecka fylld med prov och presentationer var det dags att åka hem till Sverige. Vi hade vår sista obligatoriska labb på plats under onsdagen och under morgonen på fredagen satt jag på en bolt från Kaunas till Vilnius flygplats. Trots det kunde jag inte slappna av helt än då jag hade prov i litauiska en timme efter att jag hade landat vid Arlanda. Jag hämtade min väska från bagagebandet och gick till ett café där jag förberedde mig inför det sista provet. Dessutom passade jag på att beställa en bit med prinsesstårta medan jag väntade. 
 
När provet var över hämtade pappa mig från flygplatsen och vi åkte hem. Jag önskade mig hamburgare från Max till middag och ostbågar som fredagsmys.
 
Under söndagen var det morsdag och då kom även gänget från Bryssel hem också. Eric och jag hade köpt minibakelser från Brôt inne vid Odengatan och vi kom hem till huset strax efter att de andra hade kommit fram.
 
I tisdags hade jag final exam i mikrobiologi. Det var väldigt skönt att bli av med den och att ha provet gjort. Fram till fredag eftermiddag har jag också jobbat med min slutuppgift i Nutrition. Det tog lång tid innan jag blev nöjd med den, men tillslut tyckte jag att den var bra nog åtminstone.
 
Förutom skolarbete tog min lillebror Eric studenten i torsdags. Varje student fick ha fyra personer som fick vara med på utspringet. Efter det åkte de i ett flertal limousiner istället för flak som även i år är förbjudet. Trots det blev firandet lyckat och mottagningen som vi hade hemma blev alldeles lagom och så mysigt. De fick cirka 21 grader och sol under sin studentdag. Helt underbart!
 
I och med att den här veckan nådde sitt slut, var även det här läsåret också över (för min del). Jag har bestämt mig för att ha två veckors ledigt här hemma emellan slutet av den här terminen och när jag börjar jobba strax innan midsommar på kliniken. Jag är ganska sliten, men inte alls lika trött som jag var efter slutet av första året. 
 
I höst kommer vi att ha ett tuffare år skolmässigt, men en stor skillnad är att litauiskan inte längre är obligatorisk nästa år för oss. Det är nog den största lättnaden efter att det här året tog slut. Jag måste såklart lära mig lite fler basic fraser som kommer att behövas när vi börjar med kliniska rotationer i trean, men det är ju en baggis jämfört med hur kurserna i liatuiska har varit upplagda för oss sedan vi började utbildningen.
 
Den här sommaren kommer jag i stort sett bara att vara hemma i Stockholm. Det är första gången på två år som jag är hemma under en längre period. Det kommer att bli en sommar fylld med jobb, men också ledighet och förhoppningsvis en första dos av vaccin!
 
 Återförenade!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi tittade förbi fina Majas studentmottagning också!
 
 
 
 

Allmänt, Veterinärstudent | | Kommentera |
Upp