14-dagars isolation

På grund av den rådande situationen med Covid-19 i världen och i Sverige var det obligatorisk självisolering som gällde för de som reste till Litauen från Sverige även om man kunde visa upp ett friskhetsintyg. Eftersom jag hade suttit i karantän tidigare i år i Kaunas var jag inte så nervös inför detta. Jag satte upp ett schema som liknade den som jag hade i våras. Jag tränade minst en gång om dagen, hade serier, poddar, film eller radio i bakgrunden hela dagen och lagade kokade ägg med avkoado och sojasås varje dag. 
 
Tillskillnad från min karantän i mars var det ändp såklart jobbigare den här gången. Dels för att jag inte fick lämna lägenheten alls under två veckors tid, men också för att det var väldigt varmt utomhus vilket gjorde att min lilla lägenhet kändes som en bastu.
 
Dessutom började skolan och mitt andra år på veterinärprogrammet samma dag som jag åkte tillbaka till Kaunas och Litauen. Det blev plugg på flygplatsen och på vägen till Kaunas från Vilnius fick föreläsningarna vara på högtalare. Den här terminen har vi ganska mycket gårdsbaserade kurser som agronomi och Animal production. Vi läser färre kurser och dessa är också mer nischade jämfört med de som vi läste förra året. 
 
Jag beställde all mat via motsvarande mathem och wolt. I slutet av den andra veckan började jag bli väldigt trött på att bara sitta inne och längtade så efter frisk luft.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt, Veterinärstudent | | Kommentera |
Upp