Påsklov!

Efter cirka två månader in på den här terminen fick vi lite paus från labbar och föreläsningar online under en vecka för ett mycket efterlängtat påsklov. Vi hade såklart inte ledigt från skolarbete då både prov och inlämningar väntade veckorna efter. I samband med den här veckan firade vi påsk också såklart. Jag och Linnea pratade om att ha ett litet påskfirande med både svenska och norska inslag och under annandag påsk fixade vi ihop en liten påskmiddag som vi åt till någon reality-serie. Jag lagade mitt livs första smörgåstårta som blev vegansk då Linnea i stort sett är vegan och jag är ju vegetarian. Personligen tycker jag mycket mer om de smörgåstårtorna som är veganska/vegetariska då de klassiska aldrig har fallit mig i smaken även innan jag slutade äta kött. 
 
Förutom smörgåstårta har jag också ägnat mig åt att göra egen mandelmjölk, baka drömmar, vispa maräng och försöka göra en hollandaisesås. Andra dagar har varit mindre kreativa och istället slutat med en beställning från McDonald's. 
 
Precis som alla andra månader har jag också beställt en hel del online. Allt från madrass till muminmuggar. Till skillnad från när jag bodde på Solo Society har det blivit krångligare att ta emot paket eftersom min lägenhet ligger lite gömd, men också för att jag inte har ett litauiskt telefonnummer. Det har nästan blivt en rutin att ringa till postföretagets kundtjänst och fråga var mina paket är någonstans. Eftersom jag har gjort det så mycket den här terminen har jag fått rutin på hur posten fungerar i det här landet. 
 
Måndagar har vi oftast inte haft några lektioner och en sådan måndag gick jag och Linnea till parken som ligger bakom kyrkan där vi hyrde varsin cykel. Det var lite kallt efter egtt tag, men så mysigt!
Det var så skönt att ha en vecka "ledigt" mitt i allt. Nu är det bara några veckor kvar av den här terminen och därmed också slutspurt.
 
Jag hade planerat att åka hem i början av maj om distansundervisningen hade fortsatt, men veckan efter påsklovet började vi med undervisning dels på plats och på distans. Därför har jag istället bokat min biljett hem till Stockholm den 27 maj och stannar här i Kaunas tills våra lektioner och labbar är klara.
 
 
 
Min senaste muminmugg som jag beställde till påsk.
 
Dessutom fick jag en emaljskål av mamma i påskpresent.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp