Utflykter till gårdar och distansundervisning på nytt

Oktober har susat förbi i en rasande fart och den här månaden har blivit fylld med massor av plugg och även andra lite roligare saker. Vårt andra gårdbesök var till en kaningård som låg cirka 40 min bort med bil.
Eftersom gården hade beskrivits som en "fur farm" i kursbeskrivningen hade jag mentalt förberett mig på att förhållandena kanske inte skulle vara de bästa. Däremot visade det sig inte vara så dåligt som jag trodde att det skulle vara och när vi var där slaktade man som tur var inga djur heller. Det fanns även en katt med små kattungar som bodde på gården. Ville bara ta med alla hem! Inklusive mamman!
 
Så även den här gången blev vi skonade från att se djur som blir illa behandlade, men tyvärr kommer det nog komma fler gånger under vår skolgång och inte minst under våra karriärer som vi måste hantera svåra situationer där djur far illa. 
 
Vi hade även en praktisk lab i fysiologin där vi skulle undersöka olika laboratoriedjurs reflexer, tillstånd, kön, puls osv. Det är alltid roligare att få vara i kontakt med djur under de praktiska moment än till exempel våra teoretiska moment som vi har i fysiologin.
 
Däremot tycker jag att frågan om laboratoriedjur har blivit mer problematisk sedan jag började plugga till veterinär. Det är så mycket mer komplext än vad man tror. Däremot är det en självklarhet att inga djur ska komma till skada eller utsättas för onödigt lidande, men allt blir så mycket mer problematiskt och svårt ur ett etiskt perspketiv. Speciellt när en själv ska jobba med sådana frågor i framtiden.
 
Den här veckan som har gått har all undervisning varit på distans igen. Detta eftersom en elev som går i trean på veterinärprogrammet hade blivit diagnostiserad med COVID-19. På ett sätt har det varit skönt att få vara hemma hela veckan, men det har också varit lite tråkigt såklart. Den här veckan kommer en del av labbarna vara på plats igen, men vissa av dem kommer att fortsätta online. Vilket skapar lite strul i vårt schema.
 
Förutom skola har jag umgåtts med min lilla grupp som vanligt. Vi har haft sangriakväll, filmkväll med pizza och tiramisu som Sara hade gjort, vi har haft spelkväll och en massa annat skoj.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt, Veterinärstudent | | Kommentera |
Upp