Countdown och den sjuttonde maj

Nu är det bara lite mer än en vecka kvar tills jag sitter på flyget hem till Stockholm. Det är såklart lite skolarbete kvar efter att jag har åkt hem, men det är så lite kvar nu av den här terminen. Däremot har jag fortfarande mycket kvar att göra innan jag kan slappna av.
 
Under de senaste veckorna har vi haft sommarväder här i Kaunas. Det har blivit en hel del luncher på de uteserveringarna som finns här, picknickar i parken, och drinkar i solen. Ibland har det varit lätt att tro att man är på semester.
 
Dessutom var det Norges nationaldag i måndags och det firade jag och Linnea med mimosas och wok. Även om man i Norge även äter pavlova och jordgubbar blev firandet väldigt lyckat. Medan vi gjorde i ordning drinkarna och maten satte Linnea på en gammal inspelning av 17 maj firandet vid Karl Johan i Oslo 2018. Jag blev lite nostalgisk när jag såg paraderna i Oslo och tänkte på när jag och min familj bodde i Oslo för tio år sedan och hur vi lite halvhjärtat var med i firandet den dagen. Det blev trots bristen på tårta, jordgubbar och bunader en väldigt mysig kväll.
 
Det har även blivit fler turer till mjölkkogården. Den senaste gången var det lite mer dramatiskt än de tidigare då vi försökte rädda en sjuk kalv som tyvärr gick bort efter ett tag. Vi klippte och rakade gårdens Sankt Bernhard och undersökte jordens kvalitet ute på fälten. 
 
På skolan har vi haft labbar i mikrobiologi och fysiologi för det mesta. Nu har vi bara en labb kvar på plats i näringslära som vi har nästa vecka. Efter det har vi final exams. 
 
Just nu längtar jag hem ganska mycket. Jag har inte varit hemma i Sverige sedan i augusti i fjol och nu känner jag att det ska bli väldigt skönt att komma hem. Nu är det inte långt kvar av den andra året!
 
 
 
 
 
 
I Oslo, 2011!
 
 
 
 
 
 
 
Jag har haft potatis-tema de senaste två veckorna hemma och har därför lagat mat där alla rätter innehåller någon form av potatis. Hade cravings efter potatissallad och potatis och purjolökssoppa med vitlöksbröd den här veckan.
 
 
 
 
 
 
Allmänt, Veterinärstudent | | Kommentera |
Upp