Nyår på Mallorca

Efter att ha jobbat under nästan  alla mellandagarna tog Ole och jag en liten mini-semester till Mallorca för att fira nyår och få lite välförtjänad sol på kinderna. Vi bodde cirka 30 minuter från Palma på ett Marriott resort som verkade vara extra lämpad frö golfare. Vi spelade ingen golf, men det lilla townhouset som vi bodde i var helt perfekt för vår lilla semester. 
 
Vi kom fram vid 10 på morgonen och hämtade ut vår hyrbil efter att vi hade hämtat väskorna. Blev lite ledsen över att min spanska har blivit så mycket sämre sedan jag var i Spanien sist. Det var ju dock fem år sedan jag var här senast, men det gör ju såklart alltid lite ont i själen när det inte går lika bra som det har gjort. 
 
Vi trodde att vi skulle få någon liten skitbil under veckan, men istället fick vi en mindre men så skön BMW som var vår vapendragare hela veckan. Eftersom vi inte kunde checka in på hotellet förrän 16:00 åkte vi runt och njöt av att höra vågorna från stranden, att det inte var mörkt och kallt och att äntligen få vara tillbaka i Spanien igen.
 
När det nrämade sig lunch åkte vi till en stor mataffär, en av de få öppna under dagen då det var nyårsafton. Affären hette Alcampo, men i Frankrike heter samma kedja Auchan så jag kallade affären det istället hela tiden. Sedan åkte vi änd till hotellet för att se om vi kunde checka in tidigare och som tur var, var townhouset redo redan när vi kom.
 
Nyråsaftonskvällen tillbringade vi hemma i morgonrock och mjukiskläder. Vi tittade på Forrest gump och timeade så att nyårs-scenen spelades upp under tolvslaget. Vi kämpade för att hålla oss vakna och det var knappt att vi lyckades. 
 
Resten av veckan pluggade vi oftast under förmiddagarna och åkte på utlfykter under eftermiddagen. Vå åkte till Palma, till bergen som låg i den västra delen av ön och under den sista dagen så åkte vi runt hela ön och stannade till i olika små städer och fiskebyar. 
 
Vår favoritplats under hela vår tid på Mallis var Cala Figuera, en liten fiskeby som låg i en bukt på den sydöstra spetsen av ön. Någon gång ska vi åka tillbaka dit och vara där en längre tid. 
 
Det var mycket bitterljuvt att åka hem till ett -12 gradigt Stockholm, men vi var så glada över att vi var där.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt, Veterinärstudent | |
Upp