Ett år med en märklig tillvaro

Jag insåg för några dagar sedan att det är lite mer än ett år sedan som vi fick besked från skolan om att all undervisning skulle börja hållas på distans under två veckor (eh ja, det blev ju lite mer än så..). Jag kommer ihåg att många var väldigt lättade över nedstängningen eftersom vi hade en väldigt tuff period skolmässigt just då. Att då få två veckor ledigt utan undervisning blev som en skänk från ovan. Däremot hade vi nog aldrig kunnat tro att det skulle fortsätta såhär i mer än ett år till. 
 
På många sätt har det varit väldigt tufft. Självdisciplinen har blivit prövad tusentals gånger och jag vet inte hur många gånger som jag har ändrat eller hittat nya studietekniker för att orka med att bara sitta hemma och plugga utan nya miljöer eller 100% lugn och ro.
 
Det har också varit en fördel att ha så mycket undervisning på distans. Jag saknar inte alls de labbar som började klockan åtta på plats i skolan under de där disiga och mörka novemberdagarna. Inte heller saknar jag att ha tröga föreläsningar på plats. Även om jag kan sakna att ha en vanlig vardag och en mer social tillvaro har den här hemska pandemin och dess konsekvenser haft sina fördelar.
 
Jag hoppas dock verkligen att det finns någon slags kontroll över smittspridningen inför nästa termin och läsår. Det känns som att det är så många kurser som är viktiga att ha på plats i jämförelse med den här terminen (även om jag verkligen hoppas att vi kommer att ha åtminstone några labbar i mikrobiologi på plats innan den här terminen är slut). Det får bli som det blir helt enkelt!
 
Den här bilden är från 2016. Tänk hur lätt allting var åren innan pandemin. Även om det såklart inte var det på många sätt så kan man ändå uppskatta allting med den tiden i efterhand. Längtar så efter en lite mer normal tillvaro!
 
Annars då? - Här i Kaunas är allt som vanligt. Det har börjat bli vår ute, jag drunknar i förberedelser inför prov och andra inlämningar varje vecka och jag har uppdaterat min köksutrustning.
Mamma beställde en urstark matberedare/mixer från tyska Amazon till mig från Phillips. Den är numera min nya favorit-pryl och jag använder den varje dag.
 
Dessutom hittade jag en hemsida här i Litauen som säljer matvaror och andra tillbehör från Thailand. Jag har jagat efter min styv-farmors ris sedan jag började laga mat själv och har varken uppfattat vad riset heter eller var man kan köpa det. Därför blev jag överlycklig när jag hittade riset här i Litauen. Jag beställde hem fem kilo och har sedan dess mofflat ris i stora mängder. 
 
Skolmässigt har vi ganska mycket just nu. Förra veckan hade jag dock bara en presentation i fysiologin, men resten av veckan gick åt till förberedelser för den här veckans prov. Imorgon har jag ett colloquium i fysiologi om reproduktion och på torsdag har jag ett prov i biokemi. Jag är mer nervös för det senare provet, men jag är väl förberedd. 
 
I april har skolan sagt att vi ska återgå till att ha delvis lektioner på plats och online. Just nu tycker jag att det låter lite orealistiskt med tanke på att situationen i Litauen inte är tillräckligt stabil än, men det återstår att se!
 
 
 
 
 
 
 
Har också beställt världens godaste Bao buns från Sagoi med aubergine, jordnötssmör och sallad massor av gånger. 
Allmänt, Veterinärstudent | | Kommentera |
Upp